Лазерна Епилация

Какво представлява лазерната епилация и кое е нейното предимство

При лазерната епилация излъчената светлина се поглъща от пигмента в космените стъбла и фоликули и се трансформира в топлинна енергия, което води до тяхното загиване. По този начин светлината въздейства избирателно върху космените структури без поражения върху обкръжаващата кожа.

Кои са основните предимства на лазерната епилация?

* Траен ефект след курса на епилация * Липса на дразнене, алергични реакции или инфекциозен фоликулит * Лазерната светлина способства за бързо и ефективно повлияване на съществуващите възпалителни процеси * Изключва се обратна реакция на кожата, свързана със стимулиране растежа на космите * Без странични реакции на кожата в обработваната зона


Лазерното отстраняване на косми помага чрез селективна фототермолиза, която се основава на селективното разрушаване на космения фоликул, като по този начин защитава околните структури: епидермиса и дермата.


Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите e индивидуален и зависи от много фактори:вид фототип кожа, структура на косъма, обработваната зона, възраст, хормонален баланс, прием на медикаменти и др. Според всички тези фактори , процедурите варират между 6 и 8.

Защо е необходим курс от процедури?

Разграничават се три фази на растеж на космите. При първата – активна фаза, образувалото се във фоликула космено стъбло е в процес на растеж. При втората – фаза на покой, косъмът е в стабилно състояние. При третата – фаза на отпадане на косъма, стъблото липсва, а косменият фоликул представлява слепнала се торбичка от клетки. Лазерната светлина унищожава трайно космите, които в момента на процедурата са в активна фаза на развитие. Това са около 10-15% от всички косми в обработваната зона. Останалите косъмчета само забавят своя растеж, но не се унищожават трайно. Именно затова с еднократна процедура не можем да постигнем траен ефект. Необходим е курс от процедури.

Какъв е интервалът между процедурите?

Курсът на лазерна епилация се провежда с прекъсване от 21 дни до 31 дни (средно около месец) между процедурите.

Вижте видеото

Вижте резултатите

* Резултатите могат да варират от човек на човек

 

Какво е усещането по време на процедурата?

Процедурите протичат бързо и практически безболезнено. Важно предимство на лазерен център ИраДерм е наличието на специално охлаждаща система, която предпазва кожата от нагряване. Това значително намалява усещането за болка по време на процедурата. След процедурата се забелязва леко зачервяване, което изчезва до 5-10 минути след обработката.

Какъв тип лазер се използва ?

В цетър за лазерна епилация ИраДерм се работи с последно поколение лазер – Nd:YAG 1064

Какво е характерно за лазерната епилация с лазер Nd:YAG 1064?

* • Много добро въздействие върху тъмни и плътни косми * • Дължина на вълната 1064 nm * • Кожата може да се излага на слънце 24 часа след направената процедура * • Подходяща е за всеки сезон на годината